Германската полиция съобщи за 3532 криминални престъпления, свързани с конфликта в Газа


Германските власти са регистрирали в страната 3532 криминални престъпления, които по някакъв начин са свързани с конфликта в Газа след терористичните атаки на "Хамас" срещу Израел на 7 октомври, предаде ДПА.
Министърката на вътрешните работи Нанси Фезер, която обяви данните по време на посещение в антитерористичен център в Берлин, заяви, че статистиката все още е предварителна.
Според Холгер Мюнх, шефът на Федералната криминална служба на Германия (BKA), все още не е ясно колко от инцидентите са свързани с антисемитизъм.
Досега малко под 500 инцидента могат да бъдат ясно класифицирани като антисемитски престъпления, каза Мюнх.
Около 30 % от инцидентите са свързани с материални щети, каза Мюнх, а подстрекателството - включително подстрекателски забележки, публикувани онлайн - съставлява около 15 %.
"Броят на престъпленията с насилие е в средния трицифрен диапазон", каза Мюнх. "Това също е висок процент."
Полицейският шеф заяви, че по време на забранените пропалестински протести и митинги в германските градове, особено в Берлин, са извършени няколкостотин престъпления с насилие, много от които са свързани със сблъсъци с полицията или опити за съпротива при арести.
Фезер посочи, че германските власти се "борят с отвратителната терористична пропаганда", като предприемат действия срещу пропалестинските протести и онлайн коментарите, изразяващи подкрепа за ислямистката войнствена групировка "Хамас". Министърката допълни, че BKA вече е наредила на услугата за съобщения Teлеграм да премахне 98 канала, а от 7 октомври насам са изпратени още 500 искания до онлайн доставчици за изтриване на съдържание.
Към момента няма констатации, които да сочат конкретна заплаха за израелски или еврейски институции, но германските власти заявиха, че според тях е налице "ситуация на висока абстрактна заплаха".

Сеул

Северна Корея обяви, че никога няма да преговаря очи в очи със САЩ

Северна Корея обяви, че нейни представители никога няма да седнат на масата за преговори очи в очи със САЩ по...

Берлин

Германската полиция арестува двама младежи, заподозрени в терористичен заговор

Двама тийнейджъри, обвинени в заговор за евентуално терористично нападение в Германия, бяха задържани от германската полиция, предаде ДПА, като се...

Вашингтон

Американският дипломат и Нобелов лауреат Хенри Кисинджър почина на 100-годишна възраст в дома си в щата Кънектикът

Един от топдипломатите не само в американската, но и в световната история Хенри Кисинджър е починал на 100-годишна възраст в...

Йерусалим

Израел освободи 30 палестински затворници преди изтичането на примирието в 7:00 днес

Управлението на израелските затвори обяви рано тази сутрин, че е освободило 30 палестински затворници в замяна на шестата група от...

Брюксел

Син на руския олигарх Пумпянски спечели обжалването на санкциите на ЕС

Александър Пумпянски, син на руския магнат Дмитрий Пумпянски, спечели обжалването на санкциите, въведени срещу него от Европейския съюз във връзка...

Тел Авив

Държавният секретар на САЩ пристигна в Израел, за да обсъди удължаване на примирието в Газа

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън пристигна в Тел Авив днес, за да обсъди с лидерите на Израел удължаване на...